285€ + PDV
Opis
Ovaj praktičan uređaj će biti od velike koristi poslastičarnicama, prodavnicama čokolade, kafeima i restoranima. Omogućava vam da prelijete sladoled ili oblatne ukusnim slojem čokolade. Možete ga koristiti i za pravljenje kolača i drugih poslastica.
Niska temperatura topljenja
Jedan od izazova prilikom topljenja čokolade je sprečavanje da zagori. Pošto se čokolada topi na niskim temperaturama, savetuje se da ne postavljate previsoku temperaturu kako bi se čokolada topila polako i ravnomerno. Digitalni displej prikazuje tačnu temperaturu vode i GN posuda. Pomoću tastera sa strelicama možete podesiti temperaturu naviše ili naniže. Ovo je posebno važno kod bele čokolade, koja se topi na 36°C, što povećava rizik od opekotina u poređenju sa crnom ili mlečnom čokoladom.
Čokoladni kaleti
Ova topilica čokolade je jednostavna za rukovanje. Napunite posudu vodom i uverite se da je nivo vode između minimalne i maksimalne oznake. Stavite 4 GN posude veličine 1/6 i dubine 10cm u topilicu. Uključite uređaj i podesite željenu temperaturu. Indikatorska lampica na displeju pokazuje kada je dostignuta odgovarajuća temperatura. Zatim napunite GN posude čokoladom. Najbolji način da to uradite je da koristite čokoladne kalete. U pitanju je posebna čokolada za topljenje u obliku kružića. Možete koristiti i čokoladu u obliku poluge, koju treba iseći na male komade pre nego što je stavite u GN posudu. Međutim, na ovaj način može se desiti da vam preostanu tvrđi komadići čokolade. Povremeno mešajte i izvadite GN posudu iz uređaja za topljenje kada se čokolada dovoljno otopi.
Sprečite grudvice u čokoladi
Pošto četiri GN posude stoje jedna do druge, kod ove topilica postoji visok rizik da voda uđe u dodir sa čokoladom. Ako ova voda padne u čokoladu, čokolada će se zgrudvati. Zbog toga preporučujemo da stavite priložene poklopce na GN posude pre nego što izvadite neku posudu iz uređaja. Poklopci imaju zgodno udubljenje za kašiku, tako da možete povremeno promešati čokoladu, a da ne morate ponovo da vadite kašiku iz posude. Preporučujemo da iz aparata prvo izvadite prednje, a zatim zadnje posude. Na ovaj način je šansa za prolivanje vode smanjena.
Odvod pare i vode
Ova topilica čokolade je opremljena sa dva pogodna odvoda sa strane mašine. Gornji odvod je ventil za paru. Možete otvoriti i zatvoriti ovaj odvod. Morate osigurati da je ventil za ispuštanje pare otvoren kada je mašina uključena. Ovo omogućava da se topli vazduh iz tople vode izbaci kroz ventil. Ovim ćete sprečiti mogućnost stvaranja opekotina od pare kada želite da izvadite GN kontejner. Donji odvod služi za ispuštanje vode. Nakon što otopite čokoladu, možete otvoriti ovaj odvod da biste očistili mašinu. Priključite odvodno crevo ili postavite topilicu čokolade pored sudopere. Voda se zatim može odložiti u sudoperu i isprazniti kroz odvodnu cev.
Lako čišćenje
Da biste očistili topilicu, uverite se da je utikač isključen. Uverite se da su mašina i voda dovoljno ohlađeni. Ispustite vodu preko odvoda i dobro osušite spoljašnjost i unutrašnjost. Očistite GN posude i poklopce toplom vodom i blagim deterdžentom. Dobro je osušiti ove delove kako bi se sprečilo rđanje GN posuda.
Karakteristike:
Specifikacije:
Napomena:
Standardno uključuje:
Gastromanija je dobavljač komercijalne i industrijske opreme za ugostiteljske objekte.
Još rezultata...
Recenzije
Još nema komentara.