295€ + PDV
Opis
Sa 3 x 1/3GN posude dubine od 10cm, možete brzo i lako topiti čokoladu, bez mogućnosti da zagori. Ova topilica čokolade radi na principu bain marie, što znači da zagrejana voda osigurava da se čokolada topi ravnomerno. 4 gumene noge čvrsto drže ovaj uređaj na površini. Ekran je jednostavan za rukovanje i sastoji se od dugmeta za uključivanje/isključivanje i digitalnog regulatora temperature. Možete koristiti dugmad sa strelicama da podesite željenu temperaturu, a digitalni displej vam omogućava da pažljivo pratite napredak grejanja. Temperatura je podesiva za svaki stepen od 3 do 412°C. Topilica za čokoladu je opremljena slavinom, pomoću koje je možete lako isprazniti. Uređaj ima i ventil za ispuštanje pare. Para nastala zagrevanjem vode može se tako lako isprazniti iz uređaja.
Topljenje čokolade
Topilica za čokoladu je jednostavna za upotrebu. Napunite rezervoar za vodu i uverite se da je nivo vode između linije minimuma i maksimuma. Zatim stavite tri GN posude. Postoje dva srednja mosta, koja obezbeđuju da GN posude ostanu na mestu. Potom uključite topilicu i podesite željenu temperaturu pomoću tastera sa strelicama. Indikatorska lampica na displeju pokazuje kada je dostignuta željena temperatura. Tada možete staviti oko 4 kilograma čokolade u svaku GN posudu. Povremeno mešajte čokoladu i sačekajte da se dovoljno otopi. Zatim možete izvaditi GN posudu iz uređaja za topljenje koristeći zaštitne rukavice. Obratite pažnju na kapljice vode koje mogu kapljati sa dna GN posude. Ta voda je vruća i ako dođe u kontakt sa čokoladom, u njoj će se formirati grudvice.
Rastopljena čokolada
Za topljenje najbolje je koristiti crnu ili mlečnu čokolada. Bela čokolada se teže topi, jer može brže da zagori. To se može desiti već na temperaturi od 36°C. Međutim, ovom topilicom možete precizno podesiti temperaturu. Za topljenje možete kupiti i specijalnu čokoladu za topljenje. Takva čokolada je uglavnom u obliku kružića (tzv. kaleti). Takođe, čokoladu možete i iseći na komade i zagrejati je. Najvažnije je da se čokolada otopi polako i ravnomerno.
Čišćenje
Kada se topilica čokolade ohladi, možete je očistiti. Uverite se da je utikač izvučen iz utičnice i izvadite GN posude iz uređaja. Zatvorite ventil za ispuštanje pare. Uverite se da je odvodno crevo pričvršćeno na ventil ili postavite topionik čokolade pored sudopere, tako da voda može da se ocedi. Otvorite ventil za ispuštanje vode i ispraznite uređaj. Obrišite spoljašnjost i unutrašnjost mekom, vlažnom krpom i dobro osušite celu mašinu. Očistite GN posude i poklopce toplom vodom i blagim deterdžentom. Kada su posude i poklopci čisti, dobro ih osušite da biste sprečili pojavu buđi ili korozije u posudama.
Karakteristike:
Specifikacije:
Napomena:
Standardno uključuje:
Gastromanija je dobavljač komercijalne i industrijske opreme za ugostiteljske objekte.
Još rezultata...
Recenzije
Još nema komentara.