2.400€ + PDV
Frigotecnica Attila TOUCH blast chiller je deo potpuno redizajnirane Atilla linije proizvoda. Poboljšanja ovog modela su vidljiva sa stanovišta dizajna i održavanja zahvaljujući novom sistemu pristupa električnim i mehaničkim delovima, kao i novom modularnom konstrukcijskom sistemu optimizovanom za ekonomičnu proizvodnju. Ovaj čiler ima 5 polica koje podržavaju GN 1/1 posude i tacne dimenzija 600x400mm zahvaljujući univerzalnim vođicama od nerđajućeg čelika. Kontrolna tabla sa senzorom na dodir se nalazi na vratima i omogućava podešavanje različite parametara.
Veoma snažna jedinica garantuje sposobnost uređaja da spusti temperaturu od -40°C u komori za samo nekoliko minuta.
Unutrašnjost i spoljašnjost su izrađeni od nerđajućeg čelika, sa izuzetkom spoljašnjeg dna koje je od pocinkovanog čelika. Unutrašnji uglovi su zaobljeni radi komfornijeg rada. Izolacija od poliuretana bez CFC, injektirana pod visokim pritiskom. Debljina izolacije: 60mm. Gornji deo koji se može skinuti, vrata sa automatskim zatvaranjem i poseduju magnetni zaptivač. Prednja ploča sa elektronskom kontrolnom pločom sa PTC komornom sondom i jezgrom iglene sonde. Ventilaciono hlađenje sa vazdušnom mešalicom. Lako uklonjiva rashladna jedinica predviđena za rad u teškim uslovima (temperatura okoline +43°C i relativna vlažnost od 65%) koja radi sa gasom R452a. Rashladnici za brzo zamrzavanje su dostupni i u verziji bez rashladne jedinice. Zadnji panel koji se može otvoriti i jedinica koja se može ukloniti radi lašeg održavanja. Odmrzavanje isparivača se može tempirati, npr. na kraju ciklusa. Čiler poseduje i kontejner za kondenzovanu vodu na dnu. Ciklusi podesivi pomoću sonde za jezgro +3°C i -18°C, ili prema vremenu. Noge od nerđajućeg čelika podesive po visini (V60/90mm).
Standardna oprema: PTC komorna sonda i jezgro iglene sonde, univerzalne čelične vođice
Karakteristike ovog rashladnog uređaja koje ga čine idealnim za male restorane, suši barove, poslastičarnice i prodavnice sladoleda, kao i svačiji dom:
Prednosti korišćenja šok komora i proceza brzog zamrzavanja
Šok komora italijanskog proizvođača Frigotecnica su uređaji specijalno dizajnirani da brzo i efikasno spuste temperaturu hrane. Rashladni sistemi ovih blast chiller-a koriste više eneregije nego što bi to bio slučaj kod drugih rashladnih uređaja za komercijanu upotrebu. Ovaj veći utrošak je balansiram pozitivnim stranama brzog zamrzavanja hrane i namirnica. Osim što se obezbeđuje brzo zamrzavanje hrane, pri čemu se čuvaju sva njena svojstva i organoleptičke karakteristike, ceo proces pripreme hrane se dodatno optimizuje, uz značajno smanjenje ukupnog vremena i troškova nabavke namirnica.
Hrana veoma brzo nakon pripreme počinje da gubi svoja hranjiva svojstva i sastojak. Do ovoga dolazi zbog povećanja broja bakterija pri procesu hlađenja. Veoma je važno smanjiti bilo kakav oblik propadanja hrane kako bi se održao kvalitet. Najbolji način da se to izvede je preuzimanjem kontrole nad vlažnošću i temperaturi u što kraćem vremenu. Samo dobra šok komora vam može pomoći u tome.
Čileri za brzo hlađenje ili “šokiranje” imaju više prednosti u odnosu na druge frižidere za komercijalnu upotrebu. Zbog brzine procesa formiraju se vrlo mali kristali vode. Ovaj proces dovodi do smanjenja oštećenja u strukturi hrane, dok kod standardnog procesa hlađenja to nije slučaj. Standardni komercijalni frižideri sporo hlade vodu koja se nalazi u hrani, te je transformišu u krupne kristale koji narušavaju strukturu hrane svojim širenjem.
Korišćenjem pravilne metode šokiranja, tj. brzog hlađenja održavaju se ukus i izgled, dok su vitamini i prirodna svojstva očuvana zajedno sa ukusom hrane, teksturom, bojom i aromom.
Šok komore italijanskog proizvođača Frigotecnica idealne su za brzo smrzavanje kako sirovih, tako i polupečenih proizvoda. Većina prehrambenih proizvoda se odmah po zamrzavanju mogu skladištiti u zamrzivač. Najčešće se skladištenje vrši u periodu 3-18 meseci, u zavisnosti od samog proizvoda.
Korišćenje šok komora doprinosi:
Karakteristike
Tehnički podaci
Gastromanija je dobavljač komercijalne i industrijske opreme za ugostiteljske objekte.
Još rezultata...
Recenzije
Još nema komentara.