1.800€ + PDV
Frigotecnica Attila mini blast chiller je šok komora za brzo zamrzavanje sa 3 police. Zahvaljujući malim dimenzijama (Š658 x D630 x V420mm), idealno će se uklopiti u svaki radni prostor i može se postaviti kako na radni sto tako i na rashladnu jedinicu. Veoma snažna jedinica garantuje sposobnost uređaja da spusti temperaturu od -40°C u komori za samo nekoliko minuta.
Digitalna kontrolna tabla omogućava podešavanje različitih parametara. Aparat je opremljen sondom za jezgro. Može da primi do 3 GN2/3 tacne (354x325mm). Kompaktan i idealan za profesionalnu i kućnu upotrebu.
Karakteristike ovog rashladnog uređaja koje ga čine idealnim za male restorane, suši barove, poslastičarnice i prodavnice sladoleda, kao i svačiji dom:
Prednosti korišćenja šok komora i proceza brzog zamrzavanja
Šok komora italijanskog proizvođača Frigotecnica su uređaji specijalno dizajnirani da brzo i efikasno spuste temperaturu hrane. Rashladni sistemi ovih blast chiller-a koriste više eneregije nego što bi to bio slučaj kod drugih rashladnih uređaja za komercijanu upotrebu. Ovaj veći utrošak je balansiram pozitivnim stranama brzog zamrzavanja hrane i namirnica. Osim što se obezbeđuje brzo zamrzavanje hrane, pri čemu se čuvaju sva njena svojstva i organoleptičke karakteristike, ceo proces pripreme hrane se dodatno optimizuje, uz značajno smanjenje ukupnog vremena i troškova nabavke namirnica.
Hrana veoma brzo nakon pripreme počinje da gubi svoja hranjiva svojstva i sastojak. Do ovoga dolazi zbog povećanja broja bakterija pri procesu hlađenja. Veoma je važno smanjiti bilo kakav oblik propadanja hrane kako bi se održao kvalitet. Najbolji način da se to izvede je preuzimanjem kontrole nad vlažnošću i temperaturi u što kraćem vremenu. Samo dobra šok komora vam može pomoći u tome.
Čileri za brzo hlađenje ili “šokiranje” imaju više prednosti u odnosu na druge frižidere za komercijalnu upotrebu. Zbog brzine procesa formiraju se vrlo mali kristali vode. Ovaj proces dovodi do smanjenja oštećenja u strukturi hrane, dok kod standardnog procesa hlađenja to nije slučaj. Standardni komercijalni frižideri sporo hlade vodu koja se nalazi u hrani, te je transformišu u krupne kristale koji narušavaju strukturu hrane svojim širenjem.
Korišćenjem pravilne metode šokiranja, tj. brzog hlađenja održavaju se ukus i izgled, dok su vitamini i prirodna svojstva očuvana zajedno sa ukusom hrane, teksturom, bojom i aromom.
Šok komore italijanskog proizvođača Frigotecnica idealne su za brzo smrzavanje kako sirovih, tako i polupečenih proizvoda. Većina prehrambenih proizvoda se odmah po zamrzavanju mogu skladištiti u zamrzivač. Najčešće se skladištenje vrši u periodu 3-18 meseci, u zavisnosti od samog proizvoda.
Korišćenje šok komora doprinosi:
Tehnički podaci
Gastromanija je dobavljač komercijalne i industrijske opreme za ugostiteljske objekte.
Još rezultata...
Recenzije
Još nema komentara.