Effeuno Kamen od Šamota za Pečenje Pizze – P134H 2.5cm

Ovaj šamotni kamen je idealan za model pizza peći Effeuno P134H, ali se može koristiti i za slične modele iz široke Effeuno ponude. Dimenzije kamena su 39.5 x 34.5 x 2.5cm. Svaki kamen se ručno proizvodi i šalje iz Italije, dobro upakovan kako bi se izbegla bilo kakva oštećenja tokom transporta. Zbog načina izrade očekivano je da kamen ponekad može pokazati varijacije reda veličine od nekoliko milimetara. Takođe moguće je da se pojave svetlucavi delovi, male površinske krhotine ili drugim anomalijea koje predstavljaju osobene karakteristike prirodnog, ručno obrađenog proizvoda.

Pravilno korišćenje šamotnog kamena

Pravilna priprema kamena za pizzu je od suštinskog značaja kako bi se osigurale maksimalne performanse i dugotrajnost. Preporučuje se pažljivo praćenje dole navedenih uputstava:

  1. Postavljanje kamena: Ubacite Effeuno šamotni kamen unutar pizza peći;
  2. Paljenje rerne: Uključite pećnicu koristeći namensko dugme za paljenje;
  3. Prvi korak grejanja: – Postavite oba grejača (gornji i donji) da dostignu temperaturu od 100°C. – Sačekajte da peć održi ovu temperaturu oko 20 minuta;
  4. Drugi korak grejanja: – Povećajte temperaturu oba grejača na 150°C. – Rernu držite na ovoj temperaturi još 20 minuta;
  5. Naknadni koraci: – Ponovite operaciju opisanu u tački 4, povećavajući temperaturu za 50°C svaki put, dok ne dostigne maksimalnu temperaturu peći

Važna napomena

Preporučuje se postepeno nastavljanje u povećanju temperature. Što je povećanje temperature sporije, uz više međukoraka, to je bolje za vaš kamen od šamota. Ovime se kamenu omogućava da se polako prilagođava termalnim varijacijama, čuvajući njegov integritet i optimizujući njegove performanse. Pored toga, važno je obezbediti pravilnu ventilaciju okolne sredine tokom pripremnog postupka, jer može doći do širenja mirisa izazvan pečenjem kamena. Pojava ovih mirisa je u potpunosti normalna i javlja se samo tokom pripreme kamena).

Kako se čisti šamotni kamen?

Da biste očistili kamen, preporučujemo da na kraju pečenja zagrejete pećnicu na maksimalnu temperaturu, bez ikakvih namirnica unutra, samo sa kamenom. Na ovaj način će se karbonizovati svi ostaci hrane. Nakon toga, kada se rerna potpuno ohladi, može se koristiti vlažna krpa ili strugač radi uklanjanja ugljenisanih ostataka.

Dimenzije kamena 395 x 345 x 25mm.

Smatramo da su izvrsna korisnička usluga i dobro iskustvo sa našim proizvodima obavezni, prema tome veoma nam je bitno da budemo sa Vama i nakon kupovine Effeuno kamena za pečenje pice. Naša tehnička služba Vam stoji na raspolaganju u vezi sa svim pitanjima i pomoći koja Vam bude trebala. Naši prodajni stručnjaci mogu Vam reći sve o Effeuno šamotnim kamenovima iz našeg asortimana.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Effeuno Kamen od Šamota za Pečenje Pizze – P134H 2.5cm“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product