Frigotecnica Attila TOUCH Šok Komora (10 Plehova)

3.875 + PDV

Frigotecnica Attila TOUCH blast chiller je deo potpuno redizajnirane Atilla linije proizvoda. Poboljšana ovog modela su vidljiva sa stanovišta dizajna i održavanja zahvaljujući novom sistemu pristupa električnim i mehaničkim delovima, kao i novom modularnom konstrukcijskom sistemu optimizovanom za ekonomičnu proizvodnju. Ovaj čiler ima 10 polica koje podržavaju GN 1/1 posude i tacne dimenzija 600x400mm zahvaljujući univerzalnim vođicama od nerđajućeg čelika. Kontrolna tabla sa senzorom na dodir se nalazi na vratima i omogućava podešavanje različite parametara.

Unutrašnjost i spoljašnjost su izrađeni od nerđajućeg čelika, sa izuzetkom spoljašnjeg dna koje je od pocinkovanog čelika. Unutrašnji uglovi su zaobljeni radi komfornijeg rada. Izolacija od poliuretana bez CFC, injektirana pod visokim pritiskom. Debljina izolacije: 60mm. Gornji deo koji se može skinuti, vrata sa automatskim zatvaranjem i poseduju magnetni zaptivač. Prednja ploča sa elektronskom kontrolnom pločom sa PTC komornom sondom i jezgrom iglene sonde. Ventilaciono hlađenje sa vazdušnom mešalicom. Lako uklonjiva rashladna jedinica predviđena za rad u teškim uslovima (temperatura okoline +43°C i relativna vlažnost od 65%) koja radi sa gasom R452a. Rashladnici za brzo zamrzavanje su dostupni i u verziji bez rashladne jedinice. Zadnji panel koji se može otvoriti i jedinica koja se može ukloniti radi lašeg održavanja. Odmrzavanje isparivača se može tempirati, npr. na kraju ciklusa. Čiler poseduje i kontejner za kondenzovanu vodu na dnu. Ciklusi podesivi pomoću sonde za jezgro +3°C i -18°C, ili prema vremenu. Noge od nerđajućeg čelika podesive po visini (V60/90mm).

Veoma snažna jedinica garantuje sposobnost uređaja da spusti temperaturu od -40°C u komori za samo nekoliko minuta.

Standardna oprema: PTC sonda komore i sonda jezgra, univerzalne vođicama od nerđajućeg čelika

Karakteristike ovog rashladnog uređaja koje ga čine idealnim za male restorane, suši barove, poslastičarnice i prodavnice sladoleda, kao i svačiji dom:

  • U potpunosti izrađena od nerđajućeg čelika
  • Kontrole na dodir su jednostavne za upotrebu
  • Elegantan dizajn savršeno se uklapa u svaki stil kuhinje
  • Mogućnost izbora unapred podešenih ciklusa
  • Temperatura u komori može da dostigne -40°C

Prednosti korišćenja šok komora i proceza brzog zamrzavanja

Šok komora italijanskog proizvođača Frigotecnica su uređaji specijalno dizajnirani da brzo i efikasno spuste temperaturu hrane. Rashladni sistemi ovih blast chiller-a koriste više eneregije nego što bi to bio slučaj kod drugih rashladnih uređaja za komercijanu upotrebu. Ovaj veći utrošak je balansiram pozitivnim stranama brzog zamrzavanja hrane i namirnica. Osim što se obezbeđuje brzo zamrzavanje hrane, pri čemu se čuvaju sva njena svojstva i organoleptičke karakteristike, ceo proces pripreme hrane se dodatno optimizuje, uz značajno smanjenje ukupnog vremena i troškova nabavke namirnica.

Hrana veoma brzo nakon pripreme počinje da gubi svoja hranjiva svojstva i sastojak. Do ovoga dolazi zbog povećanja broja bakterija pri procesu hlađenja. Veoma je važno smanjiti bilo kakav oblik propadanja hrane kako bi se održao kvalitet. Najbolji način da se to izvede je preuzimanjem kontrole nad vlažnošću i temperaturi u što kraćem vremenu. Samo dobra šok komora vam može pomoći u tome.

Čileri za brzo hlađenje ili “šokiranje” imaju više prednosti u odnosu na druge frižidere za komercijalnu upotrebu. Zbog brzine procesa formiraju se vrlo mali kristali vode. Ovaj proces dovodi do smanjenja oštećenja u strukturi hrane, dok kod standardnog procesa hlađenja to nije slučaj. Standardni komercijalni frižideri sporo hlade vodu koja se nalazi u hrani, te je transformišu u krupne kristale koji narušavaju strukturu hrane svojim širenjem.

Korišćenjem pravilne metode šokiranja, tj. brzog hlađenja održavaju se ukus i izgled, dok su vitamini i prirodna svojstva očuvana zajedno sa ukusom hrane, teksturom, bojom i aromom.

Šok komore italijanskog proizvođača Frigotecnica idealne su za brzo smrzavanje kako sirovih, tako i polupečenih proizvoda. Većina prehrambenih proizvoda se odmah po zamrzavanju mogu skladištiti u zamrzivač. Najčešće se skladištenje vrši u periodu 3-18 meseci, u zavisnosti od samog proizvoda.

Korišćenje šok komora doprinosi:

  • Smanjenju propadanja hrane i namirnica tokom procesa smrzavanja
  • Produženju rok trajanja prehrambenog proizvoda
  • Održavanju kvaliteta hrane (hranljive materije, ukus, boja, , miris, tekstura)
  • Uštedi novca
  • Uštedi radne snage, uz mogućnost veće serijske proizvodnje
  • Smanjenju neželjenog otpada

Karakteristike

  • Prednji panel sa elektronskom kontrolnom pločom sa PTC sondom komore i sondom jezgra
  • Ventilaciono hlađenje sa vazdušnom mešalicom.
  • Rashladna jedinica za rad u teškim uslovima (temperatura okoline +43°C i relativna vlažnost od 65%)
  • Rashladni gas: R452A
  • Rashladnici dostupni u verziji sa i bez rashladne jedinice
  • Lako dostupan zadnji panel
  • Podesivo odmrzavanje isparivača
  • Ciklusi podesivi pomoću sonde za jezgro +3°C i -18°C, ili prema vremenu
  • Noge od nerđajućeg čelika podesive po visini
  • Pogodno za posude GN 1/1, rešetke ili tacne 600x400mm
  • Standardna oprema: PTC komorna sonda i sonda sa jezgrom igle, univerzalne čelične vođice.
  • Pogodno za: sladoled, ribu, meso, gastronomiju i peciva

Tehnički podaci

  • Ekran osetljiv na dodir
  • Dimenzije komore: Š610 x D410 x V760mm
  • 20 “Z” vodiča
  • Kapacitet ležišta: 10xGN 1/1 ili tacne 600x400mm
  • Razmak između tacni: 7cm
  • Kapacitet hlađenja: +3°C / 25kg
  • Kapacitet šokiranja: -18°C / 20kg
  • Zapremina: 190l
  • Noge od nerđajućeg čelika AISI 304 podesive po visini
  • Konstrukcija: u potpunosti od nerđajućeg čelika AISI 304
  • Rashladni gas: R452A
  • Izrada po EC standardima
  • Dimenzije uređaja: Š750 x D740 x V1290mm
  • Neto težina: 90kg
  • 230V / 50Hz / Monofazno 1490W

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Frigotecnica Attila TOUCH Šok Komora (10 Plehova)“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product